Super rýchly, super chutný jablkový koláč takmer bez práce.
A keď takmer bez práce, tak je to pravda. Najviac času zabralo čistenie jabĺk od šupky a jadrovníka a ich strúhanie.
Žiadna varecha, či dokonca mixér.
Videla som ho viackrát na internete, tak som sa rozhodla koláčik skúsiť a neľutujem.
Ďalší výborný dezert v mojich receptoch.
Nemám na blogu recepty s iným ovocím ako z chutných zdravých jabĺk. A môj prvý recept, ktorý je na hrnčeky a nie gramy.
Je vhodný pre ľudí ktorí nemôžu vajíčka, koláč ich totiž vôbec neobsahuje.
Tento recept je perfektný pri zvýšení jabĺk, ktoré pre ich práve nie svieži vzhľad už nikto nechce jesť.
Potrebujeme:
1 hrnček detskej krupice
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
1 ks prášok do pečiva
cca 1 kg jabĺk očistených
1 ks škoricový cukor
100 gramov masla
1 hrnček = 300 ml
V miske si zmiešame detskú krupicu, hladkú múku, práškový cukor a prášok do pečiva.
Kto nemá detskú krupicu, kľudne môže použiť dve šálky polohrubej múky. V tomto prípade šálku hladkej múky vynecháme.
Dno a boky tortovej formy alebo zapekacej misy vymažeme maslom a vysypeme strúhankou (môžeme kľudne použiť polohrubú múku).
Nasypeme prvú vrstvu sypkej zmesi.
Nanesieme vrstvu strúhaných jabĺk, ktoré posypeme trochu škoricovým cukrom.
Opäť posypeme sypkou zmesou.
Takto postupne minieme ingrediencie. Posledná vrstva je sypká, na ktorú nastrúhame maslo.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov celzia približne 40 minút.
Ja som po upečení koláča horúci vrch posypala trošku škoricovým cukrom.
Necháme úplne vychladnúť.
Môžeme podávať so šľahačkou či so zmrzlinou v teplých dňoch.
Komentáre