Jednoduchá a skvelá omáčka vhodná asi ku každému druhu mäska.
Kto má chuť na bezmäsité jedlo, stačí k omáčke podávať knedľu, alebo pečené zemiaky.
Keďže mi ostali šampiňóny z prípravy panenky na spôsob wellington, urobila som z nich omáčkou.
Suroviny v uvedenom množstve stačili pre 4 hladošov. Samozrejme, dobrého nikdy nie je dosť a ingrediencie si treba prispôsobiť.
Potrebujeme:
6 ks šampiňóny
1 cibuľa
1 Pl masla
cca 1 Pl hladkej múky
500 ml smotany na varenie
soľ, mleté čierne korenie
bylinka podľa chuti - tymián, rozmarín (nemusí byť)
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Môžeme vložiť kúsok bylinky nech sa prevonia. Ja som použila rozmarín.
Pridáme nakrájané šampiňóny a podusíme.
Posolíme a okoreníme.
Môžeme vybrať bylinky ak sme ich predtým nenakrájali na drobno.
Šampiňóny poprášime hladkou múkou, chvíľu popražíme a zalejeme smotanou.
Varíme do nami požadovanej hustoty.
Podávame k hovädziemu, bravčovému či kuraciemu mäsu.
Komentáre