Výborné sú surové, ale aj na prípravu skvelých koláčov.
Štrúdľa, obrátený koláč, crumble, jablkové pité... to sú len pár spomenutých koláčikov z jabĺk.
Ak nemáme čas vypekať alebo sa nám jednoducho nechce, najjednoduchšia voľba je siahnuť po lístkovom ceste.
Vyčarovať môžeme rôzne tvary dezertu ku kávičke.
Chutné, jednoduché jablkové taštičky alebo jablkové šatôčky. Ako sa komu páči názov, výsledok na tanieriku bude famózny.
Pretože v jednoduchosti je krása, na jablkové taštičky potrebujeme len niekoľko ingrediencií.
Potrebujeme:
4 ks jablká
2 ks zrolované lístkové cesto
1 ks Zlatý klas puding
1 ks škoricový cukor
250 ml vody
Jablká si očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na menšie kúsky. Kto chce mať kašovitú konzistenciu, jablká si nastrúha. Ja som použila rôzne jablká kvôli chuti.
Prilejeme 200 ml vody a nasypeme škoricový cukor. Dusíme na miernom ohni pokiaľ nie sú jablká mäkké. Trvá to pár minút.
V miske zmiešame 50 ml vody a puding Zlatý klas a vylejeme k jablkám. Uvaríme puding s jablkami. Chladnutím nám zhustne.
Lístkové cesto si rozdelíme na štvorce.
Položíme udusené jablká, narežeme kraje, oproti štvorček preložíme cez jablká, pozatláčame.
Krajné štvorčeky narežeme a prekladáme striedavo.
Hotové ukladáme na plech.
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov celzia približne 10 až 15 minút.
Upečené vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
Pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.
Komentáre