Ak nemáme chuť piecť najmä v horúcich letných dňoch, je tu jeden receptík na skvelý nepečený dezert.
Bez zapnutia rúry, len s pomocou mixéra vyčaríme lahodný jemný cheesecake.
Jedinou nevýhodou je čakanie na úžasný zákusok do druhého dňa.
Na tento cheesecake som si spomenula po niekoľkých rokoch, a keďže sa blížil sviatok zaľúbených, využila som príležitosť a urobila odteraz náš obľúbený cheesecake bez pečenia.
Potrebujeme:
200 gramov maslových sušienok
60 gramov rozpustené maslo
500 gramov jemný tvaroh (nie hrudkový)
250 gramov mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
70 gramov kryštálový cukor
Sušienky si rozdrvíme vo vrecku pomocou tĺčika na mäso alebo v mixéri.
Presypeme do misky, nalejeme maslo a spojíme všetko do jednej hmoty.
Sušienkovu hmotu natlačíme do tortovej formy. Môžeme si pomôcť dnom pohára.
V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha.
V druhej miske si zmiešame tvaroh, cukor a mascarpone. Vmiešame šľahačku a vyšľaháme tuhý krém.
Krém natrieme na sušienky v tortovej forme. A dáme do chladničky najlepšie cez noc.
Na druhý deň ozdobíme podľa príležitosti a našej fantázie.
Komentáre