Hovädzia roštenka je jemné mäsko podobne ako hovädzia sviečková. Pochádza z časti tela, ktoré je málo aktívne. Vďaka tomu je roštenka ideálna na dusenie, grilovanie, pečenie v celku, na prípravu steakov, závitkov a podobne.
Viedenská roštenka je veľmi jednoduchá na prípravu, skvelá na slávnostný či nedeľný obed.
Potrebujeme:
približne 800 gramov hovädzej roštenky
hladká múka
soľ, mleté čierne korenie
cibuľa
cibuľové krúžky
Mäsko si nakrájame, tĺčikom na mäso naklepeme jednotlivé kúsky. Osolíme, posypeme čiernym korením a obalíme v hladkej múke.
Každý kúsok mäsa osmažíme prudko na masti či oleji.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Vložíme naspäť mäso a podlejeme vodou tak aby mäso voda zakryla.
Cibuľu si nakrájame na krúžky a obalíme v hladkej múke.
Do hrnca či panvice si dáme masť/olej a cibuľové krúžky osmažíme do zlatista.
Udusené mäso môžeme podávať s ryžou, zemiakmi, hranolkami....a uloženou cibuľou.
Komentáre