Pri listovaní časopisov v mojej zbierke receptov, pripomenul sa mi tento úžasný koláčik s tekutou čokoládou vo vnútri.
Je tak jednoduchý, že by bola škoda nevychutnať si horúcu čokoládu v podobe famózneho koláčika.
K dokonalosti veľa nechýba. Stačí vyvážiť horúce studenou zmrzlinou. Alebo sladký dezert doplniť omáčkou z ovocia, či pridať šľahačku.
Dôležité je načasovať prípravu aby sa dezert podával ihneď po dopečení. Príprava trvá približne 15 minút a samotné pečenie taktiež cca 15 minút.
Potrebujeme:
125 gramov čokolády aspoň 70%
125 gramov masla
150 gramov práškový cukor
2 ks celé vajcia
2 ks žĺtka (bielka použijeme na laskonky či tortu Pavlovu)
50 gramov hladkej múky
Na dokončenie:
zmrzlina, šľahačka, ovocie....
Rúru si predhrejeme na 190 stupňov.
Nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom a necháme vychladnúť.
V miske si vymiešame žĺtky, celé vajíčka a cukor do svetlej hmoty.
Do vajíčok s cukrom pridáme vychladnutú čokoládu a následne zamiešame múku.
Formičky si vymažeme maslom a nalejeme cesto pod okraj.
Formičky vložíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme približne 15 minút. Cesto začne tuhnúť zvrchu tak môžeme plech s koláčikmi vybrať.
Koláčik môžeme podávať priamo vo formičke alebo opatrne ešte horúce vyklopiť na tanier.
Pridáme zmrzlinu, ovocie, ....a môžeme si vychutnať skvelý dezert.
Komentáre