Ak máme možnosť vytápať slaninku na záhrade, či dvore nielenže budeme šíriť vôňu široko ďaleko ale si pochutíme na skvelých chrumkavých škvarkách. K tomu čerstvý chlebík najlepšie domáci a už len dávať pozor aby sme sa "nesčemerili".
Škvarky sa dajú využiť výborne do pagáčikov, domáceho chlebíka ale aj na výbornú rýchlu nátierku.
Potrebujeme:
400 gramov škvarky
4 ks vajcia uvarené natvrdo
1 cibuľa
3 Pl horčice
3 ks kyslé uhorky
soľ pridávame podľa slanosti škvarkov
Ak máme možnosť, všetko si pomelieme na mlynčeku na mäso.
Ak nie, škvarky si rozmixujeme, ostatné ingrediencie si nadrobno pokrájame alebo najemno nastrúhame.
Všetko spolu premiešame a necháme v chladničke prepojiť chute.
Natierame na chlebík, či pečivo
Komentáre