Plnená paprika sa mi spája s letom. Tak ako aj lečo a podobné jedlá zo zeleniny najlepšie z našej záhradky. Paprika dozretá v záhrade na slniečku, voňavá, chrumkavá stvorená na typickú letnú pochúťku. Je na našej chuti zvoliť ako prílohu varené zemiaky alebo knedľu. Množstvo surovín si prispôsobíme počtu osôb.
Potrebujeme:
3 ks zelené papriky (nie mäsité)
500 gramov bravčové mleté mäso
1 ks vajce
160 gramov uvarenej ryže
soľ
mleté čierne korenie
štipka majoránky
Omáčka paradajková
olej
3 Pl hladkej múky
1 ks paradajkový pretlak (750g)
2 kl soli
4 ks nové korenie
2 ks bobkový list
2 ks klinčeky
1 Pl kryštálový cukor
Papriky si umyjeme, odrežeme vrch a zbavíme jadierok.
Do misky si dáme mleté mäso, ryžu, vajíčko (ja som mala malé od našich perličiek preto som dala dve), soľ, korenie a majoránku.
Poriadne premiešame (rukou).
Plníme opatrne papriky.
Zo zvyšnej mäsovej zmesi si môžeme vyformovať guličky.
Omáčku si pripravíme ako paradajkovú polievku ale trochu hustejšie.
Na oleji si osmažíme hladkú múku, zalejeme vodou a poriadne premiešame.
Pridáme soľ, cukor, klinčeky, nové korenie, bobkový list a chvíľu povaríme.
Následne vlejeme pretlak (fľašu vodou vypláchneme a nalejeme do hrnca).
Keď nám omáčka začne bublať, vložíme naplnené papriky.
Po desiatich minútach vložíme aj mäsové guľky a varíme približne 25 až 30 minút (kým nebude paprika mäkká)
Omáčku na záver ochutnáme a podľa chuti upravíme.
Podávame s varenými zemiakmi...
Alebo s knedľou (na fotke je kváskova parená knedľa)
Komentáre