Najjednoduchší taliansky dezert vhodný v každom ročnom období.
Len niekoľko ingrediencií a výsledok je doslova nebíčko v papuľke.
Môžeme podávať s horúcim ovocím, slaným karamelom či čokoládou.
Sladká chuť panna cotty sa výborne dopĺňa s kyselkavým horúcimi černicami.
Dá sa samozrejme mlsať s ovocím podľa vlastnej chuti ako jahody, maliny a iné...
Dokonalý dezert bez pečenia poteší každého.
Potrebujeme:
500 ml smotany na šľahanie
4 Pl kryštál cukor
4 plátky želatíny
1 ks vanilkový lusk
Do hrnca si nalejeme smotanu a pridáme cukor s vnútrom vanilkového lusku. Miešame na slabom plameni. Smotana sa má len zohrievať aby sa cukor roztopil.
Ak je cukor roztopený, odstavíme od ohňa a vložíme vopred namočenú želatínu.
Nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
Vložíme panna cottu do chladničky stuhnúť.
Panna cotta sa môže podávať v pohári alebo vyklopíme na dezertný tanier. V tom prípade si pohár/šálku potrieme studeným maslom a nalejeme panna cottu. Vďaka maslu sa nám podarí ľahšie vyklopiť.
Dobrú sladkú chuť
Komentáre