Kto je levanduľoholička ako ja isto vyskúša tieto úžasné krehké skvelé levanduľové sušienky.
Treba však dať pozor aby sme mali kvietky z levanduľky lekárskej. Tá je vhodná aj na vnútorné použitie.
Má veľmi veľa pozitívnych účinkov pre ktoré sa oplatí dopriať si nielen vôňu tejto nádhernej stredomorskej rastlinky.
Do cesta na sušienky môžeme pridať škoricu, či kakao alebo len upiecť vanilkové. Malá zmena chuti vyčaruje iný pôžitok.
Potrebujeme:
180 gramov zmäknutého masla
75 gramov kryštálový cukor
1 vanilkový cukor
200 gramov hladkej múky
75 gramov škrobu (solamyl, či gustin)
1 čl prášku do pečiva
1 čl zarovnaná kvietky sušené levanduľky
Ak si nastriháme levanduľovú kytičku, vysušíme najlepšie na tmavom mieste.
Všetky ingrediencie dáme na podložku alebo do misky. Rukou vypracujeme hladké cesto.
Z cesta odoberáme kúsky a robíme malé guľky cca 20 gramové alebo veľkosť vlašského orecha.
Dno pohára dáme do múky (aby sa cesto nelepilo na pohár) a pritlačíme guľku.
Môžeme použiť aj vidličku, či tĺčik na mäso.
Budeme mať sušienky so vzorom.
Sušienky ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 až 20 minút.
Záleží od rúry a veľkosti sušienok.
Dobrú chuť
Komentáre