Ak máme mladý kvások a chceme už vyskúšať niečo chutné a jednoduché, lievance sú tie pravé skvelé na raňajky či len pochúťka nielen pre deti.
Dá sa použiť Lievito madre aj ražný kvások a ani na veku kvásku nezáleží. Výsledok bude zaručene výborný.
Potrebujeme:
1 Pl ražného kvásku alebo 100 gramov LM
500 gramov mlieka
300 gramov hladkej múky
2 vajcia
1 až 2 Pl cukru (záleží ako máme radi sladké)
15 gramov oleja
štipka soli
A teraz už len dáme mlieko do misky pridáme kvások, chvíľu necháme kvások nasiaknúť mliekom.
Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame.
Najprv lyžicou a môžeme aj s malou pomocou.
Neskôr metličkou aby sme aj hrudky rozmiešali.
Necháme cesto kvasiť 24 hodín v chladničke. Robila som aj po 30 hodinách a neboli prekvasené.
Cesto je krásne bublinkové.
Na rozpálenej panvici (na volské oká) robíme lievance.
Podávame podľa chuti s džemom, javorovým sirupom, čokoládou, ovocím....
Komentáre