Asi nie je medzi nami nik, kto by nemal rád tento šalát. Minimálne aspoň raz do roka na sviatky sa robieva v každej rodine. Vianoce, Veľká noc alebo oslava..... nezaobíde sa niekedy bez tejto pre niekoho nezdravej dobroty.
Každý má svoj recept, nejaké vylepšenia čo sám pridal, alebo sa inšpiroval iným receptom.
Majonézový šalát je najlepší cez noc odležaný v chladničke, aby sa chute riadne prepojili a navzájom nasiakli.
Môžeme pridať uvarené vajíčka natvrdo, niekto má rád kúsky jablka či zeleru.
Pre zjemnenie kľudne sa dá nahradiť časť majonézy bielym jogurtom.
Potrebujeme:
1,5 kg v šupke uvarených a vychladnutých červených zemiakov
1 ks sedem dcl fľaša hrášok+mrkva (alebo si ich uvaríme my)
1-2 ks cibuľa
2 ks kyslé uhorky + 2 Pl nálevu
1 Pl horčica
350 ml majonéza
soľ, mleté čierne korenie
Nálev: 300ml vody necháme zovrieť
s 3 Pl cukru a 2 až 3 Pl octu.
Týmto nálevom zalejeme na drobno nakrájanú cibuľu a necháme 15 minút postáť.
Vychladnuté zemiaky si nakrájame alebo pretlačíme cez rezátko na zemiaky.
Pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame.
Odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň podávame ako prílohu k nášmu obľúbenému jedlu. Vyprážaný rezeň, pečená kačica alebo krkovička....to sú len niektoré skvelé jedlá, ktoré vytvoria s majonezovým šalátom dokonalú dvojku na tanieri.
Dobrú chuť
Komentáre