Rizoto poznáme na veľa spôsobov prípravy. Sú s mäskom a zeleninou, bezmäsité, talianske krémové. Môžeme pridať rôzne druhy zeleniny, ale nemôžeme nikdy zabudnúť na tú hlavnú ingredienciu a to je ryža.
Arboria ryža je výborná do rizota talianskeho typu jemné krémové, ktoré má určité pravidlá prípravy.
Na sedliacke rizoto môžeme použiť ryžu akú máme radi. Guľatá, či dlhozrnná ryža, voľba je na vás, ktorú preferujete.
Presné množstvo surovín nie je uvedené, nakoľko všetok záleží od počtu osôb a našej chuti.
Potrebujeme:
cibuľa veľká
slanina (údená, oravská....)
klobáska
ryža
Na hlbšiu panvicu si dáme smažiť na kocky nakrájanú slaninku, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a nakoniec na polmesiačiky nakrájanú cibuľu. Masť pod slaninku nemusíme dávať. Slanina pustí dosť masti.
Všetko spolu opečieme a následne pridáme uvarenú ryžu.
Poriadne premiešame a môžeme podávať.
Dobrú chuť
Komentáre