Pudingový koláč je robený podľa receptu z univerzálneho cesta, ktoré mám už na blogu.
Cesto je dokonalé na všetko sladké kysnuté čo vás napadne. Pudingovú plnku mi poradila Zuzka Bartošová, ktorej veľmi pekne ďakujem za túto neskutočnú chuť. Je veľa receptov na webe najmä s rastlinným tukom ale táto čoko plnka je s maslom a pridaním kakaa získal koláč nádhernú tmavú farbu.
V skratke recept na uni cesto:
Rozkvas/predcesto
150 gramov vody
150 gramov polohrubej múky
zvyšok z pohára Lievito madre/ 1Pl RK
Cesto:
350 gramov polohrubej múky
90 gramov mlieka (nie studené)
75 gramov kryštálový cukor
100 ml oleja
1/2 čl soli
Pudingová plnka:
300 ml mlieka
1 ks čokoládový puding
150 gramov kryštálový/trstinový cukor
4 Pl kakao
100 gramov masla
Večer urobíme rozkvas. Ráno pridáme ostatné ingrediencie. Zamiesime a necháme dve hodiny kysnúť
Zatiaľ si uvaríme puding. Do hrnca nalejeme mlieko, nasypeme cukor a rozmiešame. Zapneme sporák, pridáme kakao a uvaríme puding. Do horúceho pudingu vmiešame maslo. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát a natrieme vychladnutú plnku z pudingu.
Zrolujeme. Môžeme cesto "pokrútiť" alebo rozrezať a pramene prepliesť.
Opäť necháme dve hodiny kysnúť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov celzia približne 25 až 30 minút. Sledujeme farbu koláča.
Pri servírovaní môžeme posypať práškovým cukrom.
Komentáre