Kačka pečená je obľúbená hydina nielen v jesennom období kedy sa konajú kačacie hody. Lokše a nakladaná kyslá zelenina keď je spolu s kačkou na tanieri nechýba už nič k skvelému pôžitku.
Prsia sú obzvlášť výborné keď sa pripravia s obľúbenou či nevšednou prílohou.
Jačmenné krúpy patria práve k tej nevšednej prílohe, ale ak raz vyskúšate budete mať doma úžasný gurmánsky zážitok.
Potrebujeme:
jačmenné krúpy
kačacie prsia
cibuľa červená a žltá
soľ
1 Pl trstinový cukor
Množstvo surovín si prispôsobíme počtom ľudí.
Na masle si speníme cibuľu, pridáme opláchnuté krúpy.
Zalejeme vodou, posolíme a varíme podľa návodu na obale.
Kačacie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame kožu.
Dobre osolíme a uložíme na studenú panvicu kožou dole. Zapneme sporák a na najnižšom plameni opekáme. Ak by sme prudko piekli alebo prsia položili na horúcu panvicu, koža by sa pripiekla o panvicu.
Takto sa bude tuk postupne uvoľňovať spod kože.
Keď je koža do zlatista opečená, prsia otočíme a pečieme cca 10 minút.
Následne prsia preložíme do zapekacej misy a v predhriatej rúre pečieme na 180 stupňov približne 20 minút.
Na kačacej masti z výpeku si osmažíme cibuľu.
Keď je cibuľa do sklovita osmažená, vypneme a posypeme trstinovým cukrom.
A hotové jedlo už len servírovať a vychutnávať.
Výborne chutia aj s pohánkou a kuskusom
Dobrú chuť







Komentáre