Asi žiadna oslava narodenín či mením, alebo významná udalosť ako svadba, krst...sa nezaobíde bez torty.
Stačí trochu snahy a slávnostný dezert je na stole.
Plnku si zvolíme podľa chuti. My máme najradšej mascarpone, šľahačka a nejaké ovocie, alebo uvarené salco, 2 mascarpone a trochu Olé pudingu (nemusí sa variť). Vďaka nemu bude krém hustejší.
Potrebujeme:
240 gramov práškový/kryštálový cukor
4 ks vajcia
prášok do pečiva
150 ml oleja
100 ml horúcej vody (ja som dala aj sódu a tiež bol výborný výsledok)
250 gramov hladkej múky
štipka soli (do bielok)
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
Sneh z bielkov si pomocou cukrárskej stierky zľahka postupne vmiešame do cesta.
Formu na tortu si potrieme olejom a vysypeme polohrubou múkou.
Nalejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme do zlatista približne 30 až 40 minút.
Čas závisí od veľkosti tortovej formy a od rúry.
Ja vždy kontrolujem špajdlou.
Upečený korpus vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
Zrežeme nezrovnalosti aby sme mali rovný povrch korpusu.
A dôkaz že bol upečený s láskou ❤️
Komentáre