Keď v záhradke dozrieva úroda medzi nimi aj tekvice je škoda neurobiť tieto netradičné halušky. Takže okrem polievky, rizota..... máme ďalší recept na výborné jedlo.
Ja ich robím len na sladko, ale videla som ich podávať aj s bryndzou a slaninkou.
Potrebujeme:
tekvica hokkaido
polohrubá múka
vajce
štipka soli
na posyp:
mak mletý, orechy mleté
cukor práškový
maslo na poliate
Hokaido si nakrájame, vyberieme semienka a uložíme na plech s papierom na pečenie alebo na keramickú zapekaciu misu.
Pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov do mäkka.
Upečenú tekvicu vyberieme do misky a tyčovým mixérom rozmixujeme.
Pridáme múku podľa potreby, vajce a soľ.
Vypracujeme cesto.
Cez sito na halušky dávame do vriacej vody.
Po vyplávaní na povrch, halušky vyberieme dierovanou lyžicou.
Prekladáme halušky do misy.
Servírujeme s makom, alebo orechami, práškovým cukrom a poliate maslom. Môžeme hokkaido halušky podávať aj s bryndzou a slaninkou.
Dobrú chuť
Komentáre