Kto by nepoznal starú dobrú slovenskú klasiku? Kto má rád mak, nech si dopraje dávku vápnika, železa....
Chutné jedlo nielen v pôstnom období.
Potrebujeme:
500 gramov v šupke uvarené zemiaky
200 gramov polohrubej múky
1 ks vajce
štipka soli
mak
cukor
maslo
Zemiaky si uvaríme v šupke. Vychladené očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Pridáme múku, vajce a soľ vypracujeme cesto.
Z cesta si odoberieme kúsok, ktorý si na pomúčenej doske ušúľame.
Takto postupne minieme celé cesto.
V hrnci si dáme zovrieť vodu a šúľance vkladáme do vody.
Pri vyplávaní na hladinu vyberieme do misy, pridáme maslo, mak a práškový cukor. Premiešame a podávame.
Výborne chutia aj s opraženou strúhankou
Dobrú chuť
Komentáre