Kto má rád mäso a doprajte si raz za čas aj to menej zdravé, určite si doma pripravte bravčové koleno.
Každý si pochutná na dobre prepečenej chrumkavej koži.
Na podlievanie môžeme použiť vývar v ktorom sa koleno varilo ale kľudne môžeme použiť aj pivko klasické alebo čierne.
A zvyšok piva "musí" dopiť manžel 🙈😁
1ks koleno bravčové
4-5 ks korenie čierne
3-4 ks korenie nové
1 ks veľká cibuľa
6 ks strúčiky cesnaku
2 ks bobkový list
2 kl soli
Všetko vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou.
Varíme cca 2 hodiny, mäsko by malo byť mäkké.
Mäso preložíme na pekáč, podlejeme trochou vývaru kde sa koleno varilo a pečieme kým koža nie je upečená do chrumkava.
Môžeme raz alebo dvakrát poliať mäso vývarom.
Komentáre