Ale ak nemáme túto možnosť alebo nám to počasie nedovolí, zoberieme veľký hrniec a polievku si uvaríme doma.
My ju máme veľmi radi a počas letnej sezóny varíme fazuľovu polievku niekoľko krát do roka v kotlíku.
Do polievky sa skvele hodia široké rezance, ale môžeme ich nahradiť zemiakmi, či krúpami.
Potrebujeme:
údené bravčové rebrá
3 ks mrkva
2 ks petržlen
4 ks strúčiky cesnaku
250g fazuľa veľká strakatá (bôbovica)
údené bravčové rebrá
3 ks mrkva
2 ks petržlen
4 ks strúčiky cesnaku
250g fazuľa veľká strakatá (bôbovica)
4 ks čierne korenie
2 ks bobkový list
cibuľa
3-4 ks klobásky (nemusia byť)
Do hrnca si dáme variť údené rebrá asi na hodinu.
Do hrnca si dáme variť údené rebrá asi na hodinu.
Môžeme dať hneď aj cesnak, cibuľu, bobkový list a čierne korenie.
Po hodine pridáme cez noc vo vode namočenú fazuľu.
Ak použijeme klobásky (vrelo odporúčam), nakrájame ich na kolieska a vložíme do hrnca/kotlíka.
Keď je fazuľa skoro uvarená, čo je asi po hodine varenia, vložíme nakrájanú zeleninu. Široké rezance pridáme tesne pred dovarením polievky, nakoľko potrebujú len 5 až 10 minút.
Po odstavení polievky pretlačíme strúčik cesnaku a premiešame.
Polievku nesolím nakoľko údené je dosť slané.
Podávame s chlebíkom.
Po odstavení polievky pretlačíme strúčik cesnaku a premiešame.
Polievku nesolím nakoľko údené je dosť slané.
Podávame s chlebíkom.
Dobrú chuť
Komentáre