Voľakedy sa u nás cestoviny nekupovali, všetko sa robilo doma.
A najmä moja babka, ktorá má zlaté ruky aj keď už v jej veku ruky nevládzu.
Môžeme použiť kuracie štvrte, či stehná, ale aj iné mäsko ako napríklad teľacie, bravčové....
Množstvo surovín si prispôsobíme počtu členov rodiny.
Potrebujeme:
kuracie prsia, stehná,...
cibuľa
2 Pl hladkej múky
cca 300 ml smotany na varenie
červená mletá sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca (nemusí byť)
olej/masť
Ak máme kuracie prsia, nakrájame si mäsko, posolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku a rascu.
Potrebujeme:
kuracie prsia, stehná,...
cibuľa
2 Pl hladkej múky
cca 300 ml smotany na varenie
červená mletá sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca (nemusí byť)
olej/masť
Ak máme kuracie prsia, nakrájame si mäsko, posolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku a rascu.
Nalejeme trochu oleja a premiešame.
Necháme chvíľu postáť aby sa chute spojili.
Zatiaľ si na drobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji.
Pridáme mäso a miešame kým sa nezatiahne. Ak sme si mäsko nedali pred prípravou do pácu, teraz pridáme soľ, mleté čierne korenie a mletú rascu a mletú červenú papriku.
Zalejeme vodou tak, aby bolo mäso pod vodou a dusíme do mäkka.
Keď je mäso skoro mäkké, v miske si vymiešame 2 Pl hladkej múky so smotanou na varenie. Cez sitko vlejeme k mäsku a poriadne premiešame.
Chvíľu ešte povaríme, ochutnáme a keď sme spokojný s chuťou a hustotou perkeltu, môžeme servírovať s haluškami alebo cestovinou ako sú kolienka a podobne.
Perkelt s kuracími prsiami:
Kuracie stehná:
Dobru chuť
Komentáre