Jednoduchá príprava s len s tromi ingredienciami a výsledok bude chutiť celej rodinke. Počet surovín treba prispôsobiť počtu členov rodiny samozrejme.
Potrebujeme:
Krkovička plátky
1 ks pór nakrájaný na kolieska
smotana na varenie
soľ, korenie
Krkovičku vyklepeme tĺčikom na mäso, osolíme, okoreníme a poukladáme na pekáč. Pór navrstvíme na mäsko, podlejeme trochou vody a dáme zakryté piecť na 180 stupňov približne hodinu.
Po hodine vlejeme smotanu na varenie (ak máme doma cesnak môžeme jeden či dva strúčiky cesnaku pretlačiť do smotany) a pečieme asi pol hodinu odokryté.
Mäsko skontrolujeme či je dosť mäkké.
Príloha môže byť zemiakové pyré, varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, ryža či hranolky.
Dobrú chuť
Komentáre