Kto má rád cukety, určite vyskúšajte jednoduchú, rýchlu krémovú polievku.
Za niekoľko minút je uvarená a aj zjedená.
Sezóna tekvíc práve v záhradke vrcholí tak okrem grilovanej cukety, či použitia do výborného koláča na sladko či slano, skúste uvariť výbornú polievku.
Potrebujeme:
polievkovú lyžicu masla
1ks cibuľu
1 veľká cuketa
1ks cibuľu
1 veľká cuketa
1 Pl hladkej múky (nemusí byť)
1 strúčik cesnaku
smotana na varenie
soľ, korenie čierne podľa chuti
1 strúčik cesnaku
smotana na varenie
soľ, korenie čierne podľa chuti
Na dokončenie na tanieri je možné použiť olivový olej, opražené semienka tekvice, či krutóny.
Na masle si opražíme cibuľku, pridáme nakrájanú cuketu, chvíľu opražíme a posypeme hladkou múkou (polievka bude hustejšia). Premiešame a zalejeme vodou. Pridáme soľ a čierne korenie.
Varíme do mäkka. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, vlejeme smotanu na varenie podľa potreby a premiešame.
Na masle si opražíme cibuľku, pridáme nakrájanú cuketu, chvíľu opražíme a posypeme hladkou múkou (polievka bude hustejšia). Premiešame a zalejeme vodou. Pridáme soľ a čierne korenie.
Varíme do mäkka. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, vlejeme smotanu na varenie podľa potreby a premiešame.
Nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a polievku odstavíme z ohňa.
Na panvici si opečieme slaninku aj krutóny, nasledne ich vložíme do taniera s polievkou.
Na panvici si opečieme slaninku aj krutóny, nasledne ich vložíme do taniera s polievkou.
Dobrú chuť
Komentáre