Výborná sladká dobrota s veľkou porciou šľahačky a čokolády. Vždy bolo zaujímavé dostať sústo krehkého cesta a stekajúcej šľahačky bezpečne do úst bez ušpinenia rúk a úst. Ale o tom to bolo, vždy s nadšením a dávkou odvahy sme sa pustili do tej skvelej sladkej mňamky.
Odkedy mám jednoduchý úžasný recept, túto obľúbenú dobrotu robím kedykoľvek počas roka.
Stačí pridať napríklad škoricový cukor a máme inú chuť vhodnú na jeseň či zimu.
Potrebujeme:
3 vajcia
3 Pl kryštál.cukor = 70 gramov
2 šálky polohrubej múky = 315 gramov
1 a 1/2 šálky mlieka = 300 gramov
1/2 šálky oleja = 95 gramov
1 bal.kypriaceho prášku do pečiva (môžeme nahradiť 1 Pl ražného kvásku)
1/2 Čl soli (do bielok)
šálka = 200 ml
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva (ak robíme gofri s kváskom PDP vynecháme).
Stačí pridať napríklad škoricový cukor a máme inú chuť vhodnú na jeseň či zimu.
Potrebujeme:
3 vajcia
3 Pl kryštál.cukor = 70 gramov
2 šálky polohrubej múky = 315 gramov
1 a 1/2 šálky mlieka = 300 gramov
1/2 šálky oleja = 95 gramov
1 bal.kypriaceho prášku do pečiva (môžeme nahradiť 1 Pl ražného kvásku)
1/2 Čl soli (do bielok)
šálka = 200 ml
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva (ak robíme gofri s kváskom PDP vynecháme).
Cesto oddýchnuté s kváskom.
Komentáre